15.7.08

Lambaian tupai-tupai ke Khartoum

penghulu tupai dan pasangan

hari ni aku malas nak membuat sebarang nukilan.Petikan dari Facebook:

Puan SS:
sekarang tak payah nak berusaha dah....bulan jatuh ke riba beb!!!

Teruna P:
takde gambar baru ke?makan kat tupai2 tu takde amik gambar ke? gaya sapet pakai key merah ngan jaket kulit cam A Galak tu takde?

Sang Pujangga Cinta:
Ahaha..aku rase tak bawak camera time tuh...sophie ade kot..takpon nuuril ke..sesape yg berkenaan?..A Galak tu aku tak tahan..Aku ade satu gambar time tunang acad..gile A Galak dowh..nanti aku letak...kena edit sket pic tu then zoom..siap curve lagi..

Puan SA:
nuuril nyer kamera.. gambar sapet macam ketua penghulu rock kat tupai tupai

Teruna P:
Semenjak dari itu, Sapet tidak perlu lagi menjadi penghulu Tupai2 oleh kerana bulan telah jatuh ke ribanya, naik, jatuh kembali..berulang kali.

Sang Pujangga Cinta:
:"> .... ehehehe...kena pecat dowh..(psal lah aku layan budak2 nie, yg peah ni plak ayat prosa klasik lak)..tapi takpe..as u said peah..bulan jatuh ke riba..yg bestnyer dis bulan always shine nyer...tak malap2...tak berat..so oklah.NUURIL!!!!upload!!

Teruna P:
apa mesej yang kau cuba sampaikan ni Sapet?

adakah; kau menghamparkan rindu pada sang bulan agar ia bisikkan kepada gadis A tatkala ia menatap bula yang sama, atau;

kau ibaratkan gadis A seperti bulan yang menyinari hidup kau yang dahulu nya terperosok di dalam kegelapan?

apapun, percubaan kau melembik di facebook adalah agak poyo...

Sang Pujangga Cinta:
Ahaha..Aku dah tak tahan gelak...ko nyer ayat mmg best..ni sah byk blogging nih...

Teruna P:
wei..jangan suh diorg tgk blog aku..ade gambar2 kau yang kurang memberangsangkan

Sang Pujangga Cinta:
Ler..yang ko gi letak aphal..adeh..ko buat2 die system maintenance jap..ko buang gambar2 yg tak senonoh..then up balik..cepat!kang maam tengok mampos. :P

Teruna P:
haa...caya ah..naik la hit blog aku hari nih!....

ala gambar before jadi penghulu tupai..ape la salahnye...

ditambahkan pula dengan ayat2 manis kau macam "dis bulan always shinenyer..tak malap2"....

takde hal kot..

Sang Pujangga Cinta:
ok..aku rase ko pon dah paham..aku pon dah paham..baik blah..kang maam marah..ko takde ape..abeslah aku..blah2..carik gambar lain lak..

Bulan:
ok lps ni i la jd pengunjung setia blog peah

Puan SA:
usahla disamakan gadis A dengan sang bulan yang hanya bersinar dengan harapan sang suria memancarkan cahayanya demi menerangi hidupmu.....

jangan pula kau menghamparkan rindu pada sang bulan agar bisikkan kepada gadis A tatkala ia menatap bulan yang sama,

luahkan saja pada facebok....


Jadi, jika diamati disini, memang la sah sang pujangga dan sang bulan wajar mengikuti jejak langkah Puan SA.

SEKIAN.
p/s: Face[book] la..bukan Facebok!...pfft!

blog buih

2 comments:

  1. sapet dah bertukar pasangan ke?ke tu org yg sama?

    ReplyDelete
  2. weh!..err..lain tuh!...apa daa...

    ReplyDelete