13.11.09

Kisah memancing di dalam gelap.

-Satu hari nanti, semua pemancing2 tu akan beli rumah kat sini.

blog buih

Aku bukan kaki pancing. Tapi aku ikut je kawan2 aku atas pengaruh rakan sebaya, pegi memancing. Aku rasa semua kawan2 aku tu pun bukan kaki memancing.

Sebab ada 5 pemancing (I think) dan ade satu joran.

Aku tak ingat guilty parties yang lain. Tapi yang confirm ada D115. Maka kami pun setelah dah setting joran, start pasang ubat nyamuk cap dunhill atau marlboro. Tepuk dada tanya selera.

Tak jauh di sebelah kanan, Ada busut. Dalam jarak 10m. Dalam samar malam, kelihatan seorang manusia berbadan besar panjat busut tersebut. Dia tebar jala.

Keji. Orang pakai pancing. Dia pakai jala.

Mamat atas busut tu asyik usha je kitorang. Gelap, memang tak nampak. Salah seorang dari kami mula perasan.

"Wei aku rasa tu Bombay aa"

Semua orang tengok dalam cover-cover. Sumber pencahayaan hanya bulan. Pencahayaan agung kat dorm kot *wink*

Semua orang senyap. tak tau nak buat ape. Benda pertama buat, padam rokok. Tapi Bombay still tak datang. Walaupun dia masih berdiri atas busut sambil pandang dengan penuh effort, sampai senget2 badan dia.

"Aku rasa dia tak cam kita, baik kita belah" Salah seorang bagi cadangan bernas.

Lalu semua bangun belah.

"Woi! budak Kolej !" dia jerit.

Semua start lari bersepah. Semua selamat sampai ke pengkalan.

*******

Esok di sekolah. 4 budak kena panggil. Aku tak kena. Dia dapat cam 4 budak F4 dengan Shkib (student F5).

I like!.

3 comments:

  1. kiranya masa tu, shkib tampan macam kau la ek?

    ReplyDelete
  2. kasi la chan orang nak rasa tampan.

    ReplyDelete
  3. lepak mancing ngan Shkib mmg best ... ahahha ....

    ReplyDelete