9.7.08

siri saiko tokya sampai balik.

Sedang aku mengunyah stuffed crab di restoran kemaman, [stuffed crab adalah merupakan kulit bahagian kepala ketam yang diisi dengan isi ketam yang putih dan disaluti dengan telur sebelum ia digoreng hingga keperang-perangan] aku terfikir akan kawan2 aku diperantauan...

"hmm, what would tokya be eating right no?" (cheh, mentang2 ah dia kat UK, angan2 aku pun berbahasa Inggeris.

"Gel, makan ape pulak agaknya?"

"Kesian Tifi dan Layan, ape lah yang dimakan mereka di negeri asing itu"

Ye, malang buat mereka kerana aku di Malaysia dan aku ada kamera!...

Kita mulakan dengan stuffed crab

stuffed crab@pak supak su
stuffed crab@restoran kemamanrestoran kemaman

Dibandingkan antara kedua2 stuffed crab tersebut, rasanya yang di Pak Su lebih sedap.Jadi, Tokya, kalau bali ke Malaysia, jangan lupa ajak aku ke Pak Su Seafood [Cheefoot kata Gel]Lagi satu yang buat takleh tahan kat Pak Su is off course, die punye ayam lemon...mak aih...

ayam lemon @pak Su

Jika kita ke Restoran Kemaman pula, jangan lupa untuk menikmati lauk sayuran tauhu Jepun. Tahu yang lembut digoreng bersama sayuran2 bersama kuah bertelur, amat lah enak bila dimakan bersama nasik.

Japanese Tofu@Restoran KemamanJapanese Tofu

setelah makan tengahari, amat enak pula jika disambung dengan memakan satah di tepi laut. Aktiviti memakan satah di tepi laut ini lebi meriah jika satah tersebut di beli di hadapan bungalow beratap biru berhampiran Pantai Teluk Mak Nik (Monica Bay).

Satah@depan bungalow atap birusatah

Jadi kepada Tokya, Gel & Tiffi, sila la balik makan.blog buih

1 comment: