20.1.09

Terima kasih cinta.

gambar hari tu buruk, tukar ngan yang cantik sikit..
blog buih

The holiday season may be over in the northern hemisphere but we are just about to parrrrteeeyyy!

Ok, maybe not me. I don't party. Not like I used to at least.Kalau boleh color2 pickup guitar pun dah kira best dah...

Aku patut tulis pasal benda lain, dekat ruangan lain.Tapi aku kat sini menulis dekat blog ini, tanpa sebarang arah tujuan.

Siang tadi, ambil Zano untuk ke Restoran Darulnaim @ Kg Bharu. Mula2 kata Shahir tak nak ikut, pastu nak pulak pastu tak nak pulak. Aku tak tahu. Bila aku confuse, aku biar saja. Kalau ade, ade lah.

Hari ni aku ambik daging bakar dulu sebelum ambil nasik. Suruh makcik tu tuang kuah percik siap2. Minggu lepas, ada seorang pakcik tu ambik daging yang last, ketika aku sedang menyuruh Shahir ambil, dia sambar cepat2. Mungkin pakcik itu dulu duduk di tebing2 Sg Golok. Macam tak pernah masuk kedai makan kat Kolumpo.

Seekor ikan bakar terbiar di atas meja. Abang kedai tu amibk balik dan letak di tempat ambil makanan. Sisa2 makanan yang lain di buang kedalam besen. Aku ngan Zano ternganga melihat tektik tersebut. Selamba saje.

Belum pun sempat Zano pulang dari basuh tangan, dah ade abang2 yang datang di tepi meja,

"Be, ado oghe dok be?"

Aku senyap. Tak, bukan sebab aku tak reti cakap Kelantan. Sebab dia ingat aku ni bukan orang ke?

Bila Zano kembali ke meja, cepat2 panggil abang kedai untuk mengira. Lantas kami beredar untuk pulang ke pejabat masing2.

Ketika lalu di kawasan parking, aku terkejut. Aku terkejut dengan gaya seorang wanita berbangsa India yang menjaga parking tersebut. Susuk tubuh macam perempuan, gaya rambut macam perempuan dan cara pemakaian macam perempuan. Tapi janggut mengalahkan janggut Tokya. Janggut wanita itu mengikatkan aku kat orang2 Amish dalam cerita "Kingpin".Aku takut, lalu bergegas pulang.

Petang tadi, minum petang dengan Afgan. Abang Nas datang nak sergah tapi Dato' Jalaluddin Hassan macam takde mood.

"I'm thinking bout my future." katanya.

And for my past, terima kasih cinta.

4 comments:

  1. hahahahahah..cam sial la kau peah! cool gile!

    ReplyDelete
  2. cam kenal jer orang kat dalam gambar tuh.. hmm..

    ReplyDelete
  3. ntah ah..Norman Hakim ngan Memey kot...

    ReplyDelete