11.3.09

Onn or tak Onn?That's the question.

-aku nak berdiri kat tempat yang kosong tu, tapi takut Serai marah. So aku amik gambar je ah..
blog buih

Kami tiba dalam pukul 330. Aku selalu lalu depan area perumahan dia. Di jalan besar depan Avillion. Tapi ni first time masuk dalam area rumah2 dekat Port Dickson. Kami sedang menuju ke rumah serai untuk ke kenduri kahwinnya.

Bila dah sampai, cepat2 cari tempat duduk. Penat dan kelaparan. Tanpa melengahkan masa, terus kami menuju ke 'buffet'. Ada nasi minyak, ayam goreng, rendang daging, sambal sotong dan kambing. Kambing yang dimasak itu sungguh sedap. Aku tambah dua kali.

Sambil makan, ada orang menyanyi2 lagu karaoke. Meriah sungguh kenduri di kampung. Tak macam kahwin kat hotel. Semua orang control macho/ayu je..

Bila dah abis makan, baru nampak orang kiri kanan. Baru nak senyum. Sebelum makan aku rasa pakcik2 tu pun takut tengok muka. Nasib baik tak kena halau.

-nak pergi kenduri ke nak gi tarik kereta?

Dalam banyak2 muka pakcik2 kat tempat makan tu. Ada sorang yang memang familiar. Selalu keluar kat TV dulu2. Sekarang ni tak berapa sangat la. Orangnya besar dan lembut2 sikit. Selalu berlakon cerita2 kelakar dulu.

"Ha yang ni aku kenal.." Celah kawanku.

Semua orang tenang menunggu jawapan yang pasti. Aku rasa kalau dari description kat atas tu pun, setengah dari rakyat Malaysia boleh teka betul. Kalau dengan tengok rupa lagi, aku rasa 99% orang Malaysia tahu siapa pakcik ni.

Kawan aku tergolong dalam 1% tu.

"Ni la Hussein Onn"

No comments:

Post a Comment